21 Şubat 2012 Salı

Mercedes-Benz SL63 AMG


Mercedes'in geçtiğimiz yıl tanıttığı SL ailesinin sportif üyesi SL63 AMG, markanın Formula 1 takımının da katıldığı organizasyonda hünerlerini sergiledi. Catalunya'da yapılan test sürüşünde MGP W03 de izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Dış görünüşünde AMG versiyonlarında görmeye alıştığımız değişiklikler barındıran otomobilin LED aydınlatmalı tamponu daha sportif bir tasarıma ve ek hava yarıklarına sahip. Siyah renkli ve ince kollu jantlar siyaha boyanırken bu parçaların çevresindeki çember ve merkezlerinde bulunan marka logoları metalik gri.

Yan etekleri de daha sportif bir tasarıma sahip olan SL63 AMG'nin bagaj kapağı üzerine karbon fiber spoiler eklenirken dinamik görünümlü arka tamponun alt kısmında uyarı ışığı ve egzoz sisteminin dörtgen şekilli dört çıkışı bulnunuyor.


Fren ve süspansiyon sistemleri modifiye edilen otomobilin iç mekanında SLS AMG havaları esiyor. Alt ve üst kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, alüminyum pedal seti, paslanmaz çelik kapı eşik kaplamaları ve karbon fiber konsol süslemeleri hem şık hem de sportif görünürken koltukların arasındaki konsol üzerinde bulunan kontroller AMG logolu diğer modelleri hatırlatıyor.

Kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor bulunan araç 529 beygir güç üretebiliyor. AMG performans paketiyle gücü yaklaşık 560 beygire ulaşan otomobil 7G Tronic şanzımanla donatılmış. Standart versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen SL63 AMG performans paketiyle bu süreyi 4.2 saniyeye indiriyor.

Bir önceki nesil SL63 AMG'den 110 kg daha hafif olan yeni nesil aracın ortalama yakıt tüketimi de yaklaşık %30 düşüşle 8.25 litre/100 km'ye inmiş.

7 yorum:

  1. Brabus kitli filan sandım ilk görüşte, biraz abartlı olmuş ama gene de çok şık.

    YanıtlaSil
  2. 5.5 litre motor mu? amg ailesinin diğer üyelerinde kullanılan motoru neden kullanmamışlar ki? 6.2 mi 6.3 mü ne litreydi tam emin olamadım şimdi. çok şık olmuş orası kesin bu kasayı beğenmeyen çoğu kişinin görüşünü değiştirir.

    YanıtlaSil
  3. 8.25 mi? yahu bırakın ya. Abi şu yakıt oranını kontrol eden firma kim? Arabayı 2500 devirde hız sabitleyici ile kullanarak mı elde etmiş bunu. 500 beygir araç, 15 lt yakarsa ortalama yatın kalkın dua edin.

    YanıtlaSil
  4. Diğer modellerin de çoğu 5.5 litre hacimli çift turbo beslemeli motora geçiş yaptı. S63, CLS63 ve ML63'te bu motor görev yapıyor.

    Yakıt tüketim değerleri laboratuar ortamında hesaplandığından özellikle bu güç seviyesindeki otomobillerde komik değerler çıkabiliyor. Ayağın altında o kadar güç olduktan sonra insanın 10 litre/100 km ortalamasının altını görebilmesi çok zor.

    YanıtlaSil
  5. Ne 10 litresi adam S2000'de 13-14 litre yakıyor eğer bu araç 20 litreden aşşağı yakarsa ben bişey bilmiyom (zaten bilmiyom)

    YanıtlaSil
  6. s2000 e göre teknoloji çok gelişti.

    YanıtlaSil
  7. Kesin veri 9.9 litre/100 km ortalama olarak verildi ama sakin kullanımda bile 15 litre/100 km civarında olacaktır diye tahmin yürütebiliriz.

    S2000 hem yüksek devirli hem de bu araç gibi start/stop, silindir iptali gibi teknolojilere sahip olmadığından özellikle şehir içerisinde büyük dezavantaja sahip.

    YanıtlaSil