1 Haziran 2024 Cumartesi

BMW 3 Serisi ve M3


BMW'nin son zamanlarda bütün modellerine yaymaya başladığı değişiklikler sonunda 3 Serisi'ne de uğradı. Dış mekanda neredeyse fark edilemeyen değişiklikler içeride daha bariz. Kaput altında da tüketim düşürücü birkaç değişiklik sunulurken M3'ün bazı seçenekleri güçlenmiş.

Standart 3 Serisi modellerinde tasarım değişikliği yapmayan BMW, bu araçlarda yeni gövde rengi ve jant tasarımı seçenekleri sunmuş. M3 modelleriyse yeni LED farlarına kavuşmuş. İç tasarımı yenilenen bu farların haricinde M3 Competition'da armalar artık gümüş renkli çerçeveye sahip.

İç mekanda, yakın zamanda 4 Serisi modellerinin geçirdiği makyajı gören otomobillerde yeni nesil iDrive ile birlikte daha geniş bilgi-eğlence ekrenı kullanımda. Direksiyon simidi de yeni tasarımına kavuşan aracın havalandırma ızgaraları da yenilenmiş. M3'ün vites kolu da korunmuş.

Süspansiyon bağlantıları yenilenen araçların şarj edilebilir hibrit seçeneği 330e'de de yenilikler var. 292 beygir güç üretmeye devam eden modelin batarya kapasitesi 19.2 kWh'e çıkarılmış. Bu sayede elektrik menzili 100 km'nin üzerine ulaşıyor. Araç, 11 kW AC şarja olanak tanıyor.

M340i'nin 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli ünitesi 48 Volt hafif hibrit yardımcısıyla 391 beygir güç, 540 Nm tork üretebilirken M3 Competition'da kullanılan ve aynı hacmi sunan ünite dört tekerlekten çekişli araçlarda 530 beygir güç üretiyor. Arkadan itişli kardeşse 510 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder