18 Mayıs 2022 Çarşamba

BMW 3 Serisi


Derin bir nefes alabiliriz! BMW, son zamanlarda araçlarına eklemeye bayıldığı dev panjuru, 3 Serisi makyajında es geçti. Çok hafif bir biçimde karşımıza çıkan operasyon sonrasında kaput altında da büyük yenilikler olmaması ilginç.

Laser LED teknolojisiyle donatılabilen farları eskisinden daha ince yapılı olan otomobilin ön panjuru da çok hafif makyajlanmış. Yeni ön tampon daha köşeli hatlara sahip ve piyano siyahı detaylar standart olarak sunuluyor. Yenilenen gövde renkleri ve jant tasarımlarına da kavuşan otomobilin arka tamponu da önde olduğu gibi daha köşeli bir yapıya ve bol bol siyah renkli bölüme kavuşmuş.

İç mekanda i4'ü kopyalayan BMW tasarımcıları, küçük göbekli direksiyon simidi, büyük dijital gösterge paneliyle tek parça dev dokunmatik ekran ve farklı havalandırma ızgaraları gibi detayları araca eklemiş. Orta konsolda düğme sayısı azaltılırken kalanlar da dokunmatik hale gelmiş. İlginç olansa elektrikli i4'te bile bulunan vites kolunun 3 Serisi'nde bulunmaması.

Kaput altında sunulan 4 ve 6 silindirli motorlarda büyük bir yenilik olmasa da 4 silindirlilerde manifoldun farklı konumlandırılması verimliliği artırmış. 48 Volt veya şarj edilebilir hibrit teknolojilerle de alınabilen ünitelerde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Motor seçeneğine göre arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi tercih edilebiliyor. Dizel motorlar 150'den 340 beygire, benzinlilerse 156'dan 374 beygire uzanan seçeneklere sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder