17 Mayıs 2022 Salı

Audi RS4 ve RS5


Audi de araçlarına ufak tefek güncellemeler getiren üreticiler arasına katıldı. Sportif Wagon, Liftback ve Coupé üçlüsünü daha dinamik hale getiren Alman üretici bir taraftan kozmetik farklılıklarla karşımıza çıkarken diğer yandan hızlanma sürelerini aşağıya çekiyor.

Competition ve Competition Plus isimli paketleri tanıtılan araçlar görsel olarak büyük değişiklikler sunmuyor. Matrix LED farlar standart olarak sunulurken karbon paketiyle donatılan otomobillerde birçok dış trim parçasının karbon fiberden üretildiği görülebiliyor. Yenilenen 20 inç çaplı jantlar ve daha büyük spoiler de diğer değişiklikler.

Egzoz sistemi daha sportif bir ses çıkaran araçların motorla kabin arasında yer alan ses izolasyonu da azaltılmış. 10 mm alçaltılan süspansiyon sistemi, manuel yükseklik ayarı sayesinde 10 mm daha alçaltılabiliyor. Fren sistemi güçlendirilip ABS'si yeniden programlanan otomobillerde Pirelli P Zero Corsa lastikler görev yapıyor. Audi Sport diferansiyel ve sabit oranlı direksiyon sistemi de yenilikler arasında.

İç mekanda da sadece trim parçalarında yenilikler sunulurken 2.9 litre hacimli V6 motorun sunduğu 450 beygir güç ve 600 Nm tork da değişmemiş. Şanzıman ve motor beyinlerinde yapılan değişikliklerse RS4 Avant'a 0.2, RS5'lerdeyse 0.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi kazandırmış. Bu süreler sırasıyla 3.9 ve 3.8 saniye. Ayrıca maksimum süratler de 290 km/s'te sınırlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder