15 Mayıs 2022 Pazar

Cadillac Escalade-V


Cadillac, ürün gamında yer alan en güçlü ve en pahalı aracı tanıttı. Tahmin edilebileceği gibi Amerikalıların favorilerinden bir SUV olan bu model Escalade'in V seçeneğinden başkası değil. Modelin ulaşabildiği performans verileriyse ağırlığı düşünüldüğünde etkileyici.

Araca önden bakıldığında biraz daha agresif görünen tampon, bu parçanın altına eklenen splitter dikkat çekerken yanda siyaha boyanan kromajlı trim parçaları, yan aynalar, araca özel siyah renkli ve 22 inç çaplı jantlar görülebiliyor. Arka kısımda da dörtlü egzoz çıkışları ve daha sportif tampon dikkat çekiyor.

Farklı ayarlara sahip süspansiyon sistemine sahip olan Escalade-V'nin fren sistemi de Brembo arması taşıyor ve kırmızı kaliperlere sahip. Modelin donanımında 36 hoparlöre sahip, AKG marka ses sistemi de sunuluyor.

İç mekanında daha siyah bir havanın hakim olduğu modelin deri döşemeleri farklı desenlere sahip. Trim parçaları da koyu renkli olan otomobilin dijital gösterge panelinde de farklı grafikler kullanılmış. Ayrıca direksiyon simidi üzerinde V amblemi yer alıyor.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli bir V8 motor bulunan Escalade-V 691 beygir güç, 885 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 10 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan model kısa ve uzun aks mesafeli olarak tercih edilebiliyor. Ağırlıkları sırasıyla 2.8 ve 2.9 tonun üzerinde olan araçların 0-100 km/s deparlarını yaklaşık 4.5 saniyede tamamlamalarıysa etkileyici.

1 yorum:

  1. hızlanma hiç kuşkusuz etkileyici. fakat bu kasada iç ve dış tasarım da muazzam oldu.

    YanıtlaSil