15 Mayıs 2022 Pazar

NAMX


İşte karşımızda yeni bir üretici. NAMX isimli yeni marka, bazı markaların yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığı hidrojen yakıt pili teknolojisini Pininfarina tasarımı bir gövdeyle birleştiriyor. Üstelik modelin ilginç bir de deposu var.

Hem ön hem de yan ve arka tarafta büyük X biçimli tasarım detayları bulunan araç dev bir ön panjur ve ince LED farlara sahip. Büyük jantları da ilginç detaylar sunan otomobilin gizli kapı kolları ev yerini kameraya bırakan yan aynası aerodinamik verimliliği artırmış.

Kapıları zemine kadar inen modelin bu parçaları altında çok şeritli bir koruma bölümü yer alıyor. Coupé biçimli arka kısımdaysa tavana yerleştirilen çiftli stop, agresif duruşlu tampon, ince uzun LED stoplar ve bu bölümün X biçimini oluşturan LED aydınlatmalar görülebiliyor.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan otomobil hidrojen yakıt piliyle üretilen enerjiyi kullanıyor. Sabit bir deponun haricinde, arkadan da görülebilen 6 adet tüple desteklenen hidrojen bu sayede küçük tüplere doldurularak daha kolay bir şekilde taşınabiliyor.


Düşük güçlü versiyonda arka akta 300 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru bulunurken dört tekerlekten çekişli seçeneğin çift elektrik motoru 550 beygir güç üretebiliyor. İlk seçenek 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilirken ikincisi aynı işi 4.5 saniyede tamamlıyor. Maksimum süratlerse sırasıyla 200 ve 250 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder