19 Mayıs 2022 Perşembe

Nissan Juke Hybrid Rally Tribute


Nissan, yeni otomobilleriyle dikkat çekmiyor olsa da ilginç konseptlerle bakışları üzerine toplamayı başarıyor. Bu konseptlerden biri de, üzerinde yer alan grafiklerle 1971 yılında düzenlenen Doğu Afrika Rallisi galibi 240Z'ye göndermede bulunan Juke Hybrid.

Etapları silip süpürecekmiş gibi bir görünüm sunan otomobilde yenilenmiş tamponlar, ön kısmına LED spotlar eklenmiş port bagaj, genişletilmiş çamurluklar, 265/70-R16 ölçülerinde lastikler, merkezi çift çıkışa sahip egzoz sistemi ve taban korumaları kullanılmış. Siyah renkli kaputun üzerine de birçift sis farı eklenmiş.

İç mekanda yarım takla kafesi kullanan aracın iptal edilen arka koltuklarının yerinde bir çift yedek lastik bulunuyor. Ön koltuklar standart olsalar da 4 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sonradan eklenmiş. Vites kolu ve sürücünün soluna birkaç şalterli kumanda ekleyen Nissan, araca hidrolik el freni ve metal pedal seti de eklemiş. Direksiyon simidi ve ön konsolsa Alcantara kaplı.

Görünümü bu kadar iddilı olan bir otomobilin kaputu altında da bir canavar bekleyenlere kötü haberimiz var, zira aracın motoru standart bırakılmış. 1.6 litre hacimli ünite, atmosferik emişli ve 94 beygir güç, 148 Nm tork üretebiliyor. Elektrik motoruysa 49 beygir güç, 205 Nm tork sağlayabiliyor. Dahası, araç önden çekiş sistemini de korumuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder