17 Mayıs 2022 Salı

BAIC BJ60


Büyük SUV modellerden bahsettiğimizde aklımıza ilk olarak Çin merkezli üreticiler gelmiyor olsa da ülkenin büyük üreticileri bu tür modellerle de ilgileniyor. BJ60 da Tank 500 ve Toyota Land Cruiser gibi araçlara rakip olmak üzere tanıtıldı.

Köşeli bir gövde tasarımına sahip olan otomobilde ilginç şekillendirilmiş LED farlar ve gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor. Ön tamponda siyah ve gri renkli korumalar kullanılsa da yan bölüm tamamen gövde rengine boyanmış. Boyu 5, genişlik ve yüksekliğiyse 1.9 metrenin üzerinde olan otomobilin aks mesafesi 2.820 mm.

Şişkin çamurluklar, kromajlı trim parçaları, alçak tavan rayları ve 20 inç çaplı jantlar, modeli rakiplerine yaklaştırıyor. Arka bölümde küçük LED stoplar ve tepesine kamera yerleştirilen yüzgeç antene sahip olan otomobil bagaj kapağında yedek lastik sunuyor. Tampon da sis farlarıyla birlikte gri renkli korumayı barındırıyor.

İç mekan tasarımı da sade bir şıklığa sahip olan BJ60'ta dijital gösterge paneli ve büyükçe bir dokunmatik ekran görev yapıyor. Vites kolu ve sürüş modları seçim düğmelerinin haricinde havalandırmanın da ayrı kontrollere sahip olması hoş. Bu arada modelin iki veya üç koltuk sırasıyla alınabilediğini de belirtelim.

Teknik verileri henüz paylaşılmasa da aracın hibrit bir motora sahip olacağı açıklandı. Bu motorun 1.000 km menzil sunabileceği de yapılan açıklamalar arasında. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve en az iki diferansiyel kilidi de donanımda yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder