19 Mayıs 2022 Perşembe

Renault Scénic Vision


Renault, MPV modellerden uzaklaşıyor olsa da Scénic ismi tarihten henüz silinmiş değil. Fransız üreticinin tanıttığı yeni konsept, agresif tasarımla farklı motor teknolojisini başarılı bir şekilde birleştirmişe benziyor.

Heybetli duran burun kısmında LED farlar ve tampona yerleştirilmiş dikey aydınlatmalar yer alan otomobilin 21 inç çaplı jantları bile köşeli. Bu haliyle bir Cupra modeli gibi görünen konsepte ince yapılı sütunlar ve büyük bir cam tavan kullanılmış. 

Gizli kapı kolları ve derin karakter çizgilerinin yanında yan aynaların yeri de kameralara verilmiş. Kapı altlarında görülen ince LED şeritler haricinde bagaj kapağında yer alan logo da aydınlatılmış. Spoiler ve ince yapılı LED stoplar da dinamik görünümü pekiştirmiş.

Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin kapı camları çerçevesiz tasarlanmış. Düz zemine sahip kabinde dört kişilik yer bulunuyor. Oval direksiyon simidi ve dokunmatik yüzeyler bu bölümün diğer dikkat çeken yanları. Verilerse ön cam altında bulunan ince uzun ekrana yansıtılıyor.

218 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan konsept, aynı zamanda hidrojen yakıt pili kullanıyor. 22 beygir güç üretebilen motorla menzilini uzatabilen araçta 40 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. 4.490 mm boya, 1.900 mm ene, 1.590 mm yüksekliğe ve 2.835 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin ağırlığıysa 1.700 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder