20 Mayıs 2022 Cuma

Mercedes Vision AMG


Mercedes'in yüzünü geleceğe dönmüş konseptleri son sürat ortaya çıkmaya devam ediyor. Elektrikli araçlarla AMG markasını birleştiren son konsept, yine aerodinamik olarak çok başarılı özelliklere sahip ve büyük ihtimalle yüksek performans sunacak.

5.1 metre boya sahip olan araca önden baktığımızda 3 parçalı LED farların ince bir ışık çubuğuyla birleştirildiği görülebiliyor. Ön panjur da kapalı olsa da Panamericana tasarım bu AMG armalı otomobilde de mevcut. Karbon fiber splitter ve kaputun üzerindeki çıkartma logo hem hafiflik hem de aerodinamik verim sağlıyor.

22 inç çaplı jantları da aynalar yerine geçen kameralar gibi aerodinamik verimi artırmaya yönelik tasarımlar. Dört kapılı konseptin kapı kolları gizlenmiş. Uzun arka bölümdeyse otomatik olarak yükselen spoiler, ince uzun LED stoplar, egzoz çıkışlarına benzeyen aydınlatmalar ve büyük difüzör bulunuyor.

Otomobilin iç mekan tasarımını henüz paylaşmayan Mercedes ve AMG ikilisi, farklı otomobillerin temellerini oluşturacak platformun sahip olacağı güç ünitelerini de sır gibi saklıyor. Bununla birlikte en güçlü seçeneğin dört tekerlekten çekiş ve çift motorla 600 beygirin üzerinde güç üretebileceğini tahmin edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder