14 Mayıs 2022 Cumartesi

Range Rover Sport


2021 yılının sonunda yeni nesline kavuşan Range Rover şimdi de Sport seçeneğiyle karşımızda. Markanın daha dinamik yüzünü göstermek isteyen otomobil 6 ve 8 silindirli motorlarla donatılırken tamamen elektrikli seçenek bu nesilde de yer almıyor.

Önceki nesil Range Rover Sport'ta olduğu gibi inceltilen LED farlar ve panjur, daha agresif duran tampon ve dev jantlar gibi detaylarla daha sportif görünen otomobilin kapı kolları da hemzemin. Siyah renkli tavanla alınabilen araçta, standart Range Rover'da olduğu gibi iki adet anten ünitesi görev yapıyor.

Alçak tavan çizgisi haricinde aracın arka tasarımı da kardeşininkinden çok farklı. Spoiler haricinde yatay yerleşime sahip LED stoplar, farklı marka yazısı, aşağıya alınan plakalık ve egzoz çıkışlarını gösteren tampon bu bölümün dikkat çeken detayları arasında.

İç mekanda kardeşini kopyalayan aracın bu kısmında ufak farklılıklar yok değil. Örneğin direksiyon simidi 3 kollu olurken dokunmatik ekran çok daha yatık bir şekilde yerleştirilmiş. Havalandırma kumandaları da vites konsoluna doğru açı alarak bu konsol altında depolama bölümü açılmış. Range Rover'ın aksine Sport, sadece iki koltuk sıralı olarak alınabilecek.

Havalı süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aksa sahip olan otomobil 900 mm su geçiş derinliği sunuyor. Müzik dinlemeyi sevenler içinse 29 hoparlör ve 1.430 Watt çıkış gücü sunan Meridian ses sistemi sunuluyor. Aks mesafesiyse eski araca kıyasla 54 mm uzayarak 2.977 mm'ye ulaşmış.

Kaput altında birçok hibrit motor sunan Range Rover Sport'un 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli, Benzinli motoru, hafif hibrit yardımcıyla 360 beygir güç, 500 Nm tork veya 400 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. Aynı ünitenin şarj edilebilir hibrit versiyonlarıysa 440 beygir güç, 620 Nm tork ve 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor.

3 litre hacimli Diesel ünitelerle donatılan seçenekleri de hafif hibrit yardımcı sunan aracın bu üniteleri 300 beygir güç, 650 Nm tork veya 350 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 4.4 litre hacimli V8 ise 530 beygir güç ve 750 Nm tork sunabiiliyor ve 2.5 ton civarında olan boş ağırlığına rağmen 0-100 km/s deparını yaklaşık 4.5 saniyede tamamlayabiliyor. Bütün Range Rover Sport modelleri dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

1 yorum:

  1. önceki kasalarda durum tam tersi idi. sport 7 koltuklu alınabiliyorken range yalnızca 5 koltuklu seçeneğe sahipti. şimdi durum tersine dönmüş.

    çift anten olayı apple çentiği gibi olmuş. garip ama marka imzası olur.

    YanıtlaSil