10 Mayıs 2022 Salı

Bentley Bentayga EWB


Özellikle Çin pazarında çok sevilen uzun aks mesafesi modellere bir yenisi eklendi. Bentley logosu taşıyan araç, markanın güncel satışlarının üçte birinden fazlasını üstlenen Bentayga'dan başkası değil. EWB seçeneğinse Bentayga satışlarının yaklaşık yarısını oluşturması düşünülüyor.

180 mm uzayan aks mesafesi nedeniyle arka kapıları uzayan otomobilin boyu da aynı oranda artışta. Dik sütunlara sahip bir ön panjura sahip olan modelde sunulan 22 inç çaplı jantlarsa standart olarak parlak tasarıma sahip.

İçeriye geçildiğinde farklılığını arka koltuklarda ortaya koyan versiyonun bu bölümünde iki adet tekli koltuk sunulurken orta bölümde yarım bir koltuk veya bir konsol alınabiliyor. Arka koltuk sırtlıkları 40 dereceye kadar yatırılan otomobilin bu bölümünde dokunmatik ekranlar ve katlanır tepsiler de mevcut.

Isıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarının haricinde vücut sıcaklığı ve nem oranına göre bütün bu özellikleri farklı şekillerde harmanlayabilen arka koltukların arasında ve kapıların kollarında da ısıtma mevcut. Kapı içlerinde yer alan delikli derinin içerisiyse ambiyans aydınlatmasıyla aydınlatılıyor. Bu arada arka kapılar elektrikli olarak kapatılabiliyor.

En lüks Bentayga'nın kaputu altındaysa bir sürpriz var. En azından ilk etapta. W12 veya hibrit motorlara sahip olmayan EWB'de görev yapan 4 litre hacimli V8 motor, çift turbo besleme yardımıyla 550 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla maksimum sürati yine 290 km/s olan aracın 0-100 deparı da yine 5 saniyenin altında tamamlanıyor.

1 yorum:

  1. Bu aracın W12 motor seçeneğinin gelmesi ile Rolls-Royce Cullinan karşılaştırmasını, Onur KORAY'dan bekliyoruz.

    YanıtlaSil