15 Eylül 2017 Cuma

Audi RS4 Avant


Audi Sport şu sıralar çok çalışıyor. Frankfurt'ta arkadan itişli R8 V10'un yanında RS4 Avant'ın yeni nesil modellerinin de prömiyerini yapan firma performansı bir kere daha station wagon gövde seçeneğinde sunuyor.

Görünümde yapılan değişiklikler malum. Daha agresif görünümlü tamponlar, geniş ve çift egzoz çıkışı, 19 ve 20 inç çaplı jantlar, siyah renkli detaylar, ek hava giriş ve çıkışlarıyla daha geniş yan etek ve çamurluklar RS logolu bir otomobilden beklediğimiz farklılıklar. Süspansyion sistemi A4 Avant'a göre 7 mm alçaltılırken karbon-seramik fren diskleri opsiyonel donanımda.


İç mekanda RS ailesine özel olarak hazırlanmış grafiklere sahip dijital gösterge paneli, bir sürü RS logosu, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti ve sportif koltuklar dikkat çekiyor. 80 kg hafifleyen araç artık 1.790 kg ağırlığında.

Asıl yenilikse kaput altında yatıyor. 4.2 litre hacimli motorun yerini alan 2.9 litre hacimli v6 ünite çift turbo beslemeyle 450 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşma 4.1 saniye sürerken donanıma göre maksimum sürat 250 veya 280 km/s'te sınırlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder