13 Eylül 2017 Çarşamba

Renault Symbioz


Renault, Frankfurt'ta da şaşırtmadı ve fuara ilginç bir konseptle katıldı. Elektrikli otomobilin hayata geçirilmesi sırasında aracın, evin bir parçası haline gelebileceği düşünülmüş.


Basık bir tavan yapısına sahip olan aracın hatları genel olarak yuvarlak. Aydınlatma grubunun parantez şekli, güncel Renault modellerini andıran otomobilde dev jantlar, büyük bir difüzör ve arka camda dengeleyici bir yüzgeç yer alıyor.



Bir kubbe şeklinde tasarlanmış olan tavanı, bütün camlarla bağlantılı olan konseptin B sütunu bulunmuyor. Ön kapılar öne, arka kapılarsa arkaya doğru kayarak açılırken giriş-çıkışın kolaylaşması için tavan da yukarıya doğru açı alıyor.


Dört adet tekli koltuğa sahip olan sade tasarımlı iç mekanda ön koltuklar döndürülebilirken oval direksiyon simidi, otonom modda aşağıya doğru çekiliyor. Dijital gösterge paneli aynı zamanda bilgi-eğlence sistemi olarak da görev yapıyor.

Konseptte görev yapan elektrik motorları arka aksa monte edilmiş ve toplamda 680 beygir güç, 660 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6 saniyenin altında olan otomobilin menzili de, 72 kWh kapasiteli pilleri sayesinde 500 km.

1 yorum:

  1. Bloğunuz güzel görünüyor. Sık sık takip etmeye çalışıcam . Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil