26 Mayıs 2024 Pazar

Kia EV3


Kia'nın elektrikli model ailesi genişliyor. 2023 yılında konsept haliyle tanıdığımız EV3 seri üretime geçiyor. Ana hatlarına bakıldığında konseptin tasarımını koruduğu söylenebilecek otomobil ilk etapta tek motor ve iki batarya seçeneğiyle sunulacak.

Köşeli hatlara sahip olan aracın hava sürtünme katsayısı 0.267 olarak açıklandı. 4.300 mm boya sahip olan aracın eni 1.850, yüksekliği 1.560, ask mesafesiyse 2.680 mm olarak açıklandı. İnce yapılı LED aydınlatma grubu hem ön hem de arkada aracın köşelerini kaplamasıyla dikkat çekiyor. 

Siyah renkli çamurluk korumaları kalın tutulurken kapı altlarında sunulan korumalar hem siyah hem de gümüş renkte sunulmuş. Büyük jantların tasarımları da gövde kadar köşeli. Ön kapı kolları gövdeye gizlenirken arka kapı kolları C sütununda. Siyah tavan rayları, spoiler ve gövdeden çıkıntı yapmayan arka tampon da dikkat çekici.

İç mekana geçildiğinde de kapı içlerinde ve ön koltukların arasında yer alan panelde sunulan tasarım detarylarının konseptten alındığı görülebiliyor. Makyajlı EV6'da olduğu gibi iki veya üç kollu direksiyon simitleriyle alınabilen aracın dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı EV9'da olduğu gibi konumlanmış. Farklı renkte döşemeler ve dokunmatik kısayol tuşları da detaylar arasında.

460 litre hacimli bagaja sahip olan aracın önde sunulan bagajı da 25 litre hacimli. 204 beygir güç, 284 Nm tork üretebilen elektrik motoru 170 km/s maksimum sürat, 7.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma sunabiliyor. 58.3 ve 81.4 kWh kapasiteli bataryalarsa 600 km'ye kadar menzil sunabiliyor. Modelin DC şarj hızıysa 128 kW olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder