14 Ekim 2023 Cumartesi

Kia EV3 ve EV4


Kia'nın elektrikli otomobil ailesi genişlemeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde köşeli hatlarıyla dikkat çekecekmiş gibi duran elektrikli Kia modellerine katılacak iki model birden konsept halleriyle ortaya çıktı. Teknik bilgilerse henüz paylaşılmış değil.

Küçültülmüş bir EV9'u andıran EV3, ince hatlı LED far tasarımı ve ön tamponunda kullanılan korumalarla öne çıkıyor. Şişkin çamurluklar, geniş gövde korumaları, ince yapılı aynalar, gizli kapı kolları ve dikkat çekici jantlar yan bölümün öne çıkan noktaları arasında.

Arka tamponu gövdeden neredeyse çıkıntı yapmayan otomobilin bu kısmında da kalın bir koruma görev yapıyor. İnce yapılı LED tasarımı stoplarda da kendisini gösterirken ince yapılı bagaj kapağı camının üzerinde spoiler bulunuyor.

Düz zeminli ferah bir iç mekana sahip olan araç dört kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Köşeli direksiyon simidi, dijital gösterge paneliyle birleşik dokunmatik ekran ve konsola şık bir şekilde gizlenen havalandırma çıkışları haricinde kapı içlerinde kapaklı gözler görülebiliyor.

Dış hatları biraz daha yuvarlatılan EV4'ün daha sportif göründüğü söylenebilir. Yanlara çekilen farlar ve ön tamponun alt bölümünde kullanılan siyah renk konsepte dinamik bir duruş katmış. Üçgen desenli jantlar, ince yapılı yan aynalar ve gizli kapı kollarıysa yine yan bölmün öne çıkan detayları.

Liftback gövde yapısını biraz abarttığı söylenebilecek olan aracın bagaj kapağı camı neredeyse yere paralel. Tampon altına küçük bir difüzör ekleyen Kia, stopları da önde olduğu gibi köşelere çekmiş. Spoiler olma göreviyse bagaj kapağının ucuna verilmiş.

Ferah iç mekan yapısını kardeşiyle paylaşan EV4'ün bu bölümünde kullanılan renkler farklı olsa da seri üretimde yaşam alanında daha koyu yüzeyler göreceğimizi söyleyebiliriz. Farklı ambiyans aydınlatmaları ve önde yer alan iki koltuk arasında bulunan konsolun büyük boşaltmaları hacmi daha da rahatlatmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder