14 Ekim 2023 Cumartesi

Nissan Hyper Adventure


Nissan'ın ilginç konseptlerine bir yenisi katıldı. Markanın son zamanlarda giderek daha köşeli hale gelen tasarım dilini yansıtan aracın teknik verileri açıklanmamış olsa da elektrikli bir model olduğu biliniyor. Gövdenin sunduğu bazı özelliklerse seri üretimde göremeyeceğimiz cinsten.

Yüksek yapılı burnu aşağıya doğru uzayan tampona ev sahipliği yapan otomobilin farları da ilginç bir parçalı tasarıma sahip. Ön camı kaputa gömülmüş gibi duran otomobilin ön tampon köşelerinde yer alan parçalar kapı altlarında da göze çarpıyor. Yan aynalar ve kapı kollarıysa gizlenen donanımlar arasında.

Arka çamurlukları gövdeden çıkıntı yapan aracın lastikleri de jantlara uyumlu bir tasarıma sahip. Kalın C sütunu ve siyah renkli gövde korumalarına sahip olan konseptin ince yapılı ve 3 boyutlu tasarım sunan stopları da arka camın üç kenarını çerçeveliyor.

Köşeli hatları iç mekanda da koruyan konseptin ön kapıları 90 derece açıyla açılabilirken arka kapılar yukarıya doğru açılıyor. B sütunu bulunmayan aracın arka koltuğu geriye doğru dönebiliyor. Bagaj kapağı açıldıktan sonra altında bulunan basamakların aşağıya inmesiyle bir merdiven oluşuyor ve arka koltuk bu sayede daha da kullanışlı oluyor.

B sütunu bulunmayan modelin kokpitiyse gelecekten dönmüş gibi duruyor. Üçgen ve genel olarak sert köşelerin görüldüğü bölümde dijital yüzeyler çok katlı bir yapıya sahip. Yüksek yan destekli ön koltuklara sahip olan konseptin direksiyon simidi de sadece yanlarda tutacak sunuyor ve araç bu parçanın göbeğinden çalıştırılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder