30 Mayıs 2024 Perşembe

Lancia Ypsilon HF ve Ypsilon Rally 4 HF


Lancia'dan güzel haberler geliyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni nesil Ypsilon'a en güçlü seçenek geliyor. Üstelik araç, HF armasını da markaya geri kazandırıyor. Bu armaya sahip ralli aracıyla da İtalyan marka sonunda parkurlara geri dönüyor.

Güçlü Ypsilon'u daha ilk bakışta tanımak mümkün. Çok daha köşeli hale gelen ön tamponunda HF logosunun da iliştirildiği siyah renkli bölüm daha agresif bir duruş sergilemiş. Altıgen jantlar siyah renkte sunulurken artan iz genişliği nedeniyle çamurluklar genişletilmiş. Ön çamurlukların arkasında da HF armaları gözlerden kaçmıyor.

İç mekanında büyük bir değişiklik yaşamayan otomobilin mavi renkli döşemeleri, diğer kardeşlerinde kullanılandan daha açık tonlu. Ayrıca direksiyon ve kafalıklar gibi bölümlerde HF armaları kullanılmış. Daha yüksek yan destekler sunan ön koltukların sabit kafalıklı olduklarını belirtelim.

Markanın ikinci sürprizi olan Ypsilon Rally 4 HF aslında daha büyük bir haber zira İtalyan üreticinin uzun aradan sonra ralli parkurlarına gireceğini müjdeliyor. Kaputta yer alan hava çıkışları ve tavanda açılan hava girişinin haricinde beyaz jantlar ve küçük spoiler de modelin öne çıkan detayları.

Ypsilon HF'te 240 beygir güç üretebilen elektrik motoru kullanan Lancia süspansiyon sistemini de elden geçirmiş. 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşabilen aracın Rally 4 seçeneğindeyse 1.2 litre hacimli, 3 silindirli motorun 212 beygir güç üretebilen seçeneği, 5 ileri vitesli, sıralı şanzımanla birlikte sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder