23 Haziran 2022 Perşembe

BMW M3 Touring


BMW'den beklenen haber sonunda geldi. Yıllardır piyasaya çıkacağı konuşulan station wagon gövdeli M3 sonunda seri üretime alınıyor. Sadece Competition haliyle sunulacak olan otomobil sayesinde Münih merkezli üretici artık Audi ve Mercedes'i bu segmentte yalnız bırakmayacak.

Tasarımında bir sürpriz bulunmayan otomobil ön bölümünü sedan kardeşiyle paylaşıyor. Büyük böbrekli ön panjur ve agresif tasarımlı tampona önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar eşlik ediyor. Genişletilmiş çamurluklar, hemzemin tavan rayları ve ucuna ince bir parça eklenmiş spoiler aynı dörtlü egzoz çıkışları ve difüzörlü arka tampon gibi agresif görünümü pekiştiriyor.

İç mekanda dijital gösterge paneliyle birleşik büyük dokunmatik ekran ve düğme sayısı azalmış orta konsolla makyajlı 3 Serisi'nin tasarımını kullanan otomobilde karbon fiber ön koltuklar alınabiliyor. Bagaj hacmiyse 500 ile 1.510 litre arasında değişiyor.

1.865 kg ağırlığa sahip olan otomobilin kaputu altında çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor bulunuyor. 510 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor. Ön aksı devre dışı bırakılabilen çekiş sistemi sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati, donanıma göre 250 veya 280 km/s'te sınırlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder