20 Haziran 2022 Pazartesi

Hyundai Venue


Hyundai'nin Avrupa pazarları dışında piyasaya sürdüğü B-SUV modeli Venue makyajlandı. Bu tür değişimlerin aksine arka bölümü de ciddi şekilde değişen aracın iç mekanında da ufak tefek yenilikler bulunuyor.

Ön panjuru dikdörtgen şeklini alan otomobilin ızgarası da küçük dikdörtgenlerle bezenmiş. Çift katlı far tasarımı korunsa da üst bölüm üçer parçaya bölünmüş. Ön tamponun görünümüyse sadeleştirilmiş. Yeni jant seçenekleri haricinde arka bölümde de büyük yenilikler var. 

Volkswagen'in küçük SUV modellerini andıran yeni stopların iç desenlerinde küçük çubuklar dikkat çekerken stoplar bagaj kapağı üzerinde birleştirilmiş. Arka tamponda yer alan plakalık küçülürken her iki tampondaki gümüş renkli korumalar büyümüş. Tamponun köşelerinde yer alan reflektör ve aydınlatmalar da çok parçalı hale gelmiş.

İç mekana geçildiğinde yeniliklerin sürücü bölümünde yaşandığı görülebiliyor. Dört kollu direksiyon simidi kullanmaya başlayan Venue'de dijital gösterge paneli de görev yapmaya başlamış. Dokunmatik ekran da yenilenmiş. Döşeme desenlerinde de yenilikler var.

Kaput altında tanıdık üniteler kullanan otomobilin 1.2 litre hacimli benzinli motoru 83 beygir güç, 114 Nm tork üretebiliyor. 1 litre hacimli üniteyse turbo besleme sayesinde 120 beygir güç, 172 Nm toprk üretebiliyor. İlk motor 5, ikincisiyse 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken turbo beslemeliyle birlikte 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

1.5 litre hacimli turbo Diesel motorsa 100 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Diğer versiyonlar gibi önden çekişli olan model 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder