21 Haziran 2022 Salı

Prodrive P25


Subaru'nun efsanevi Impreza 22B'si geri döndü. Prodrive tarafından hazırlanan restomod, bu modelin günümüzde üretilmiş olsa sahip olacağı özellikleri klasik görünümle birleştirmiş. 25 örneği üretilecek otomobilin fiyatıysa vergiler hariç 460.000 Sterlin.

Astronomik fiyatın nedenlerinden bir tanesi, 2 kapılı klasik gövdenin büyük kısmında karbon fiber kullanılması. Lityum İyon akü ve Akrapoviç egzoz sistemine de sahip olan araçta daha büyük jantlar görev yapıyor. Fren sistemindeyse 380 ve 350 mm çaplı diskler, 6 ve 4 pistonlu kaliperlerle kontrol ediliyor.

1.200 kg ağırlığa sahip olan modelin iç mekan fotoğrafları paylaşılmamış olsa da Prodrive, içeride modern gösterge panellerinin deri, Alcantara ve karbon fiberle birleştirilip klasik bir tasarımla sunulduğunu belirtiyor. Karbon fiber ön koltuklar opsiyonel olarak sunulurken arkada yer alan iki koltuk yerine yarım takla kafesi getirilebiliyor.

Yere sabitlenen metal pedal setini Impreza'nın ralli versiyonlarıyla paylaşan P25'in hidrolik el freni de bu otomobillerden alınmış. Çekildiğinde arka aksı devre dışı bırakan sistem haricinde ön, arka ve merkezde diferansiyel kilitleri sunulmakta.

Kaput altında Subaru'nun en güncel 2.5 litre hacimli Boxer motorunu bulunduran otomobil 406 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Programlanabilir sürüş modlarına sahip olan P25'te 6 ileri vitesli, sıralı şanzıman kullanılıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan model 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyeden kısa sürede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder