24 Haziran 2022 Cuma

Viritech Apricale


Her geçen gün alternatif yakıtlı bir araç tanıtımına alıştık. Bu sefer aracımız İngiltere'den geliyor. Pininfarina tasarımlı süper otomobil yakıt olarak hidrojen kullanıyor ve bu sayede ağırlığını 1 tonun altında tutmayı başarıyor.

4.550 mm boya ve 1.900 mm genişliğe sahip olan otomobilin yüksekliğiyse sadece 1.150 mm. Yuvarlak hatlara sahip olan gövdesinde splitter, deflektörler, geniş hava girişleri ve yan aynaların yerini alan kameralar gibi detaylar görülen aracın jantları tek bijonlu.

Farlar gibi stopları da ince yapılı LED ünitelerinden oluşan Apricale'nin sahip olduğu spoiler de açı ayarına sahip. Üstelim modelin kaputu üzerinde hava düzenleyiciler de yer alıyor. Arka tamponun delikli tasarımı da hava geçişine izin veriyor.

İç mekan detayları paylaşılmayan otomobilin fren sisteminde 390 mm çaplı diskler ve AP Racing armalı kaliperlerin kullanıldığı açıklandı. Hidrojen yakıt piline sahip olan otomobil 5.4 kg hidrojenle yaklaşık 560 km menzile sahip. 

Ön ve arkada yer alan elektrik motorları sayesinde dört tekerlekten çekişli olan araç, 1.088 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 2.5 saniye sürecek modelin maksimum sürati de 322 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder