23 Haziran 2022 Perşembe

Ford Pro Electric SuperVan


Goodwood zamanının gelmesiyle birlikte markalar yeni modelleriyle birlikte çılgın konseptlerini sergilemeye başladı. Bunlardan birisi olan elektrikli SuperVan, ismin geri dönüşünü temsil ederken Ford'un ürettiği en yüksek performanslı ticari araç konsepti oluyor.

Temelleri yeni nesil E-Transit Custom'a dayanan otomobile önden bakıldığında ince yapılı LED farlar ve büyük hava girişine sahip tampon dikkat çekiyor. Splitter ve geniş yan eteklerin haricinde küçültülmüş yan aynalar ve hafifletilmiş jantların çevresinde görülen slick lastikler aracın performansını işaret ediyor.

B sütunu arkasında daralmaya başlayan kokpit C sütununu görmeden sona eriyor. Konseptin arkada kalan bölümleri büyük bir spoiler ve dev splitter gibi aerodinamik parçalara ayrılmış. Dik yerleşime sahip LED stopları da unutmamak gerek.

İç mekanında tam boy takla kafesi, hidrolik el freni, dijital gösterge paneli, tek hamlede sökülebilir direksiyon simidi, yere sabitlenen metal pedallar, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürücü bulunan konseptin performansı göz yaşaartıcı.

Dört elektrik motorunun yardımıyla 2.000 beygir güç üretebilen SuperVan dört tekerlekten çekişli olması sayesinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 2 saniyenin altına çekebilmiş. Bataryalarsa 50 kWh kapasiteli. Önde tek, arkadaysa iki ileri vitesli şanzımana sahip olan konseptin maksimum sürati de 325 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder