21 Kasım 2023 Salı

Toyota Yaris Cross


Toyota'nın küçük SUV modeli Yaris Cross makyajlandı. Yeni motor seçeneğine de kavuşan otomobilin hibrit ünite sayısı ikiye çıkarken iç mekana teknoloji desteği yapıldı. Aracın GR Sport donanımıysa daha sportif bir görünüm sunmak için yenilendi.

Yenilenen ön tamponda daha fazla gümüş renkli parça sunan otomobil aynı şeyi arka tamponda da yaparak bir SUV olduğunu hatırlatmış. Yeni gövde rengi ve jant tasarımları haricinde siyah tavanla birlikte artık yan aynalar da bu renge boyanıyor.

İç mekanında tamamen dijital gösterge paneli ve uzaktan güncelleme alabilen daha büyük dokunmatik ekran dikkat çeken aracın elektronik yardımcıları da geliştirilmiş. Orta konsolda yer alan havalandırma ızgaraları, daha önce burada bulunan tepsinin yerini alırken aşağıya bir çift USB-C portu, bir de kablosuz şarj cihazı eklenmiş. Koltuk döşemelerinde ve izolasyonda da yenilikler yapılmış.

Kaputu altında daha önceden de kullanılan ve 1.5 litre hacimli, benzinli motora sahip hibrit ünite 116 beygir güç, 141 Nm tork üretmeye devam etse de aynı ünitenin 132 beygir güç, 185 Nm tork üretebilen bir seçeneği daha aileye eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder