20 Kasım 2023 Pazartesi

GAC ERA


GAC, ilginç konseptlerine birini daha ekledi. Heybetli görünen dev boyutlarda bir SUV tanıtan Çin merkezli üretici, arkadan itişli bu otomobili elektrik motorlarıyla donatmış olsa da yakıt olarak pillere bağlı kalmıyor.


Dik tasarımlı burun kısmında yer alan ince LED farlar vedev jantlarıyla heybetli görünen konseptin yan yüzeyi, gizli aynalar, hemzemin kapı kolları ve kapı altlarında görülen derin hava geçişleriyle öne çıkıyor. Bol cam alana sahip olan otomobilin tavan çizgisinde düz çizgi bulunması zor.

5.413 mm boya ve 3.132 mm aks mesafesine sahip olan konseptin giderek sivrilen arka bölümünde iki parçalı ince LED stoplar bulunuyor. Tamponsa stoplardan daha içerlek bir konumda. Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin kapı camları çerçevesiz.

B sütunu da bulunmayan ERA'nın iç mekanı çok ferah. Üst ve alt bölümleri düzleştirilmiş direksiyon simidi haricinde dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranlardan oluşan kokpit haricinde ön koltukların arkaya dönebilmesi ve arka koltuklarla araya bir masa yerleştirilmesi ilginç dokunuşlar.

Arka tarafa yerleştirilen bir çift elektrik motoru 548 beygir güç üretebilen otomobilin yerden yüksekliği 244 mm olarak açıklanıyor. Yakıt olarak hidrojen kullanan konsept bir depoyla yaklaşık 800 km yol yapabildiği gibi yakıt dolumu da 5 dakika sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder