19 Kasım 2023 Pazar

Xpeng X9


Çin'de çok popülermiş gibi görünen lüks MPV modellerine bir yenisi eklendi. Üstelik Xpeng markası taşıyan otomobil elektrikli. Dikkat çekici tasarımıyla öne çıkan aracın performans seçenekleri de seçim yaparken rol oynayacakmış gibi görünüyor.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken aracın kısa burnunda çift katlı ve ince yapılı LED farlar görülebiliyor. Hemzemin kapı kolları ve aerodinamik jant tasarımı sayesinde hava sürtünme katsayısı 0.227'ye inen otomobilin arka bölümünde de ince yapılı ve bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar görülebiliyor.

İç mekana geçildiğinde kokpitin sade tasarımında iki kollu direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran öne çıkıyor. Ahşap kaplamalar, açık renkli döşemeler ve ara konsolun yüksek yerleşimi de gözlerden kaçmazken havalandırma ızgaralarının da şık bir şekilde gizlendiği görülebiliyor.

Asıl küksü 2. koltuk sırası için sunan araçta bu koltuklar tamamen yatırılabiliyor. Isıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına da sahip olan koltuklar için bacak desteği, tepsi ve kablosuz telefon şarjı da sunuluyor. 3. sırada 3 kişilik bir koltuk daha sunan X9'da çift cam tavan, buzdolabı ve tavana yerleştirilen bir ekran da yer alıyor.

Teknik detayları henüz tam olarak paylaşılmamış olsa da aracın tek elektrik motorlu seçeneklerinin 320, çift motorlu seçeneklerininse yaklaşık 500 beygir güç üreteceği belirtiliyor. Ayrıca kullanılan bataryaların kapasitesi de 100 kWh civarında olacak. Araçta ayrıca havalı süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aks kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder