19 Kasım 2023 Pazar

Cadillac Optiq


Cadillac, elektrikli SUV modellerinin sayısını artırmaya başladı. İlk olarak Çin pazarında satılması planlanan Optiq, hem dikkat çekici tasarımı hem de tek ve çift motorlu seçenekleriyle müşteri arayacak. Modelin iç mekan fotoğraflarıysa henüz paylaşılmadı.

4.821 mm boya ve 2.954 mm aks mesafesine sahip olan SUV, markanın son zamanlarda sahip olduğu köşeli tasarım dilini temsil ediyor. 21 inç çaplı jantlar, ince yapılı LED farlar, hemzemin kapı kolları, cam altlarına sabitlenen yan aynalar şık bir duruşa sahip.

İki parçaya bölünmüş LED stoplar ve spoiler ortasına dik olarak yerleştirilen 3. fren lambası da gözlerden kaçmayan detaylar. Tavan ve yan aynalarla birlikte tampon ve kapıların alt bölümleriyle çamurluk korumaları parlak siyah renkte sunuluyor.

İç mekanda, hem dokunmatik hem de fiziksel düğmelere sahip olan üç kollu direksiyon simidi sunulan otomobilin dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı tek parça olarak tasarlanmış. Metal pedal seti ve açık renkli döşemelere de sahip olan aracın yuvarlak selektöre sahip ara konsolunun alt bölümü dev bir cebe sahip.

204 ve 245 beygir güç üretebilen tek motorlu seçeneklere sahip olacak aracın çift motor ve dört tekerlekten çekişli versiyonuysa 287 beygir güç, 465 Nm tork üretebilecek. Tek motorlu araçlarda 68.4, çift motorlulardaysa 79.7 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıor. XT5 ile yaklaşık aynı boyutlara sahip olan araç Lyriq'in hemen altında konumlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder