24 Kasım 2023 Cuma

Porsche Panamera


Porsche'nin popüler modellerinden Panamera 3. nesline kavuştu. İlk bakışta küçükmüş gibi görünse de aslında büyük farklılıklar sunan otomobilin iç mekanı da diğer modern Porsche modellerinde olduğu gibi daha dijital bir hal almış. Ayrıca motorlarda da olumlu gelişmeler var.

Yenilenen farlar haricinde ön tamponu da farklılaşan modelde motor seçeneğine göre değişen tampon tasarımında yatay veya dikey yerleşimli gündüz aydınlatmaları kullanılıyor. Ön plakalığın üzerinde ek hava girişi açılırken yeni gövde rengi ve jant seçenekleri de donanıma eklenmiş. Yüksek güçlü seçeneklerde yan etekler de arkaya doğru genişleyen bir tasarıma kavuşmuş.

Arka bölümde bagaj kapağı camının genişlediği görülürken boylu boyunca aynı genişliğe sahip stoplar ve daha köşeli çizgilere sahip arka tampon bu bölümün duruşunu 911'inkine yaklaştırmış. 5.052 mm boya ve 1.937 mm genişliğe sahip olan otomobilin Executive seçenekleri 150 mm uzayan gövdeye sahip.

İç mekanında makyajlı Cayenne havası esen Panamera artık tamamen dijital gösterge paneli kullanıyor. Ön yolcu konsoluna da dokunmatik ekran ekleyen Porsche vites kolunu orta konsola almış. Ara konsola birçok dokunmatik kumanda eklenirken motor çalıştırmak için artık bir düğmeye basmak gerekiyor. Havalı süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aks donanımda yer alıyor.

Panamera ve Panamera 4 modellerinde kullanılan 2.9 litre hacimli, çift turbo beslemeli V6 motor, 353 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Panamera bu motorla 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 272 km/s oluyor. Panamera 4 ise 0-100 km/s deparını 4.8 saniyede tamamlarken maksimum sürati 270 km/s olarak açıklanıyor.

Toplamda dört farklı şarj edilebilir hibrit seçenek sunacak Panamera'nın ilk etapta sunulacak Turbo E-Hybrid seçeneğinde görev yapan 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motor, elektrik motoruyla birlikte 680 beygir güç, 930 Nm tork üretebiliyor.

8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 315 km/s. 25.9 kWh kapasiteli bataryalarla elektrik menzili 90 km üzerine çıkan araç 11 kW AC şarjla 2 saat 39 dakikada pillerini sıfırdan doldurabiliyor.

1 yorum:

  1. "Süreyye hanımın muhteşem değişimi" gibi olmuş. Arabaya ağırlık veren bütün detaylar gitmiş yerine süslü ekranlar gelmiş. Vs vs. Dağ fare doğurmuş bence.

    YanıtlaSil