2 Ağustos 2023 Çarşamba

Porsche 911 S/T


Porsche, tarihinden bir sayfayı daha tekrardan açıyor. 60 ve 70'li yıllarda satılan 911 ST'nin günümüzdeki temsilcisi, 911 ailesinin 60. yaşını kutlamak için geri döndü. 992 neslinin en hafif seçeneği olan otomobil, 1.963 adetlik sınırlı üretime sahip olacak.

992 ailesinin 911 R'ı olarak tanımlayabileceğimiz otomobilin tasarımında 911 GT3 Touring izleri görülebiliyor. Ön tampon ve hava geçişleri bulunan kaput bu aracınkiyle aynı olsa da boşaltmalara sahip ön çamurluklar ve kapılar GT3 RS'e göz kırpıyor. Gövdede kullanılan birçok panelin karbon fiberden üretildiğini de belirtelim.

Önde 20, arkada 21 inç çap sunan magnezyum jantlar, incelen camlar ve karbon seramik disklere sahip frenler de hafiflemede söz sahibi. Arka bölümünü genel olarak GT3 Touring ile paylaşan otomobilde dikey yerleşimli 3. fren lambası, altın kaplama 911 R/T logosu ve 60. yıl özel arması bulunuyor. Yükseklik ayarlı spoiler üzerine eklenen ince spoiler de bu modele özel.

İç mekanda da hafifletme çalışmaları devam ediyor. Sabit kafalıklı karbon fiber koltukları standart olarak sunan aracın kapılarında cepler yerine fileler, kapı kolları yerine deri kayış kullanılmış. Paspasları da inceltilen aracın arka koltukları yerinde bir takla kafesi yer alıyor. Yeşil devir göstergesi, altın kaplama sınırlı üretim arması ve klasik marka logosuyla S/T diğer 911'lerden farklılaşıyor.

Kaputu altında GT3 RS'ten alınan 4 litre hacimli, 6 silindirli, atmosferik emişli Boxer motor görev yapan otomobil 525 beygir güç üretebiliyor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen arkadan itişli modelin maksimum sürati 300 km/s'te sınırlı. Ağırlığı 1.380 kg olan modelle birlikte araca özel bir Porsche Design kronograf da sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder