2 Ağustos 2023 Çarşamba

Nissan Z Nismo


Nissan'ın sportif modellerine bir yenisi eklendi. İki yıl önce tanıtılan Z'nin Nismo elinden geçmiş seçeneğiyle karşımıza çıkan Japon üretici, görsel yeniliklerin haricinde teknik tarafta da gelişim sunuyor. Kaput altında ek güç olması da yüzleri güldürüyor.

Yeni ön tamponunda yer alan hava girişi daha uzun ama daha dar olan otomobil bu kısımda deflektörlü bir splitter da sunuyor. Yenilenen 19 inç çaplı jantlar arkada daha genişken aynı şey yan etekler ve spoiler için de söylenebilir. Arka tamponu da elden geçirilen otomobil burada ek reflektörler ve önde olduğu gibi bir Nismo arması sunuyor.

İç mekanda daha az farklılık sunan Z Nismo'da direksiyon simidinin deri ve Alcantara kaplandığı görülebiliyor. Dijital gösterge panelinde yeni grafikler sunulan aracın motor çalıştırma ve sürüş modu seçim düğmeleri kırmızı renkli. Recaro armalı koltuklarsa sabit kafalıklar ve daha yüksek yan destekler sunuyor.

Süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobilin kaputu altında görev yapan 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli V6 üniteyse 426 beygir güç, 520 Nm tork üretecek şekilde modifiye edilmiş. Standart aracın aksine sadece 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan Z Nismo'nun vites değişim süreleri kısaltılırken pist sürüşleri için Sport+ modu eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder