18 Ağustos 2021 Çarşamba

Nissan Z


Her geçen gün daha da yaygın hale gelen elektrikli otomobiller arada bazı eğlenceli şeylerin gerçekleşmesine engel değil. Bunun en iyi örneği, Leaf ile elektriklileri halka indiren Nissan'ın tanıttığı yeni Z oldu. Aracın Z Proto'nun neredeyse aynısı olmasıysa sürpriz değil.

Ön bölümünde klasik Datsun 240Z'yi andıran çizgiler görülebilen otomobilde sivri bir burun, LED farlar ve dikdörtgen şekilli panjur kullanılıyor. Uzun kaput ve kısa bagaj bölümü tasarımıyla klasik spor otomobil hatlarına sahip olan modelin jantları 19 inç çaplı.

Bu jantlarla birlikte A sütunu, yan aynalar ve tavanı siyah renkli alınabilen Z, arkaya geçildiğinde yatık cam, küçük spoiler, çift egzoz çıkışı ve 300ZX'e göz kırpan çift katlı LED stoplarıyla dikkat çekiyor.

İç mekanda dijital gösterge paneli ve havalandırma ızgaralarının altına yerleştirilen dokunmatik ekran gibi modern dokunuşlar olsa da orta konsol üzerine eklenen üçlü gösterge, kapı kollarının önüne yerleştirilen havalandırma çıkışları ve yüksek yan destekli koltuklar 370Z'den tanıdık.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli bir V6 ünite barındıran otomobil 406 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen Z arkadan itişli. Manuel araçta kalkış kontrol ve otomatik ara gaz verme sistemleriyle birlikte karbon şaft bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder