18 Ağustos 2021 Çarşamba

Mercedes-Benz C Serisi All-Terrain


Mercedes C Serisi ailesi genişliyor. Son zamanlarda SUV modellerin yükselen popülerliğiyle birlikte tekrardan mercek altına yatırılan yükseltilmiş station wagon versiyonlar Alman markanın D segmentinde yer alan temsilcisine de uğradı.

Ön panjuru ve bu panjuru bölen çıtası farklı olan araç sportif görünümlü bir ön tampona da sahip. 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri modele özel tasarlayan Mercedes, çamurluklar ve kapıların altlarını da siyah renkli parçalarla kaplamış. 

Siyah renk, B ve C sütunları, tamponların alt kısmı, yan aynalar ve tavan raylarında kendisini gösteriyor. Estate kardeşinden 40 mm daha yüksek bir tabana sahip olan otomobil bu araçtan 4 mm daha uzun ve 21 mm daha geniş.

İç mekandaysa değişiklikler sınırlı. Farklı trim parçası ve döşeme opsiyonlarıyla sunulan otomobilin sürüş modlarına eklenen Offroad ve Offroad+, gösterge paneli ve dokunmatik ekran içerisinde sunduğu farklı görsellerle de dikkat çekiyor.

Kaput altındaysa ilk etapta iki motor var. Her ikisi de 48 Volt yardımcısı sayesinde kısa süre için 20 beygir güç ve 200 Nm tork yardımı alabilen ünitelerden benzinli olan 1.5, Diesel olanıysa 2 litre hacimli. Bu motorlar sırasıyla 204 beygir güç, 300 Nm tork ve 200 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor.

9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi iki araçta da standart donanımda. Bu arada ön süspansiyon sistemi yenilenen otomobil gücün %45'ini bu aksa aktarabiliyor. Ayrıca Diesel versiyonun çekme kapasitesi 1.800 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder