21 Ağustos 2021 Cumartesi

Renault Trafic SpaceNomad ve Hippie Caviar Hotel

Avrupa'nın fabrika çıkışı karavan biçimli ticari modellerine bir yenisi eklendi. 2020 yılında makyajlanan Renault Trafic bir taraftan seri içten yanmalı motora sahip aracını sergilerken diğer taraftan elektrikli bir konseptle karşımıza çıkıyor.

SpaceNomad, tanıdık bir tasarım sunuyor. İki farklı gövde boyuyla alınabilen otomobilin tavanında, açılıp çift kişilik yatak olabilen ekleme ve yanda, açılarak gölgeliğe dönüşen perde yer alıyor. Donanımda bir de dış mekan duşu yer alıyor.

Dört veya beş kişilik oturma kapasitesiyle tercih edilebilen modelin ön koltukları geriye dönebiliyor. Arkadaysa çift kişilik yatak, katlanabilir masa, çekmeceler, ocak, eviye, LED aydınlatma, 2.000 W ısıtıcı ve 50 litre hacimli buzdolabı bulunuyor.

Kaput altında 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 110, 150 ve 170 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan otomobil manuel veya çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

Hippie Caviar Hotel konseptiyse elektrikli Trafic temelleri üzerine geliştirilmiş. Tavanda yer alan platform üzerine katlanabilir koltuklar ekleyen Renault, iç mekanı da ilginç bir şekilde dekore etmiş. Ön bölümü arkadan ayırmayı tercih eden firma separatör duvarına LED televizyon eklemiş.

Sarı renkli halı, sol duvarı kaplayan uzun sofa ve ilginç tasarımlı perdeler de göze batan detaylar arasında. İleriye dönük bir koltuk da sunan iç mekanda bu parça yatırıldığında bir kısmı dışarıya taşan bir yatağa dönüşüyor. İçeride 230 Volt prizler ve gizli gözler de unutulmamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder