16 Eylül 2020 Çarşamba

Nissan Z Proto


Nissan'ın ünlü spor otomobil ailesi Z genişliyor. Temelleri artık çok eskimeye başlayan 370Z'nin yerine geçmesi planlanan yeni model retro tasarımla birlikte gelişmiş teknolojiler sunacak gibi görünüyor.


Teknik olarak bir konsept olan Z Proto'nun köşeli hatları, 240ZG ve 300ZX gibi ünlü modellere göz kırpıyor. Dikdörtgen ön panjuru da 350Z'i andıran araçta LED farlar, 19 inç çaplı jantlar, şık görünen bir kaput, hemzemin kapı kolları, uzun bir cama sahip arka bölüm, LED stoplar ve çift egzoz çıkışı kullanılmış.


Modern görünümlü iç mekanda dijital gösterge paneli, Z armalı, 3 kollu direksiyon simidi, büyük bir dokunmatik ekran, kapı kolları önüne yerleştirilen havalandırma ızgaraları, orta konsolda yer alan ince ızgaralar, üçlü gösterge ve analog havalandırma kumandaları dikkat çekiyor.


Henüz detaylı teknik verileri açıklanmayan otomobilin boyu, 4.38 metre, genişliği 1.85 metre ve yüksekliği 1.31 metre olarak belirtildi. 3 litre hacimli V6 motoru çift turbo beslemeye sahip olan konsept 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılsa da seri üretimde otomatik bir şanzıman sunulacağı da belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder