15 Eylül 2020 Salı

Jaguar F-Pace


Jaguar'ın sunduğu SUV modellerinden büyüğü de makyaj operasyonu geçirdi. Ana hatlarında bir değişiklik olmayan otomobilin iç mekanıysa baştan çalışılmış. Ayrıca motorlarda da yenilikler var.


İç desenleri yenilenen LED farlar ve ön panjurla birlikte daha agresif ön tampon ve farklı jant tasarımlarına kavuşan aracın daha dinamik göründüğü söylenebilir. Arkadaysa incelen stoplar yenilenen tampon, diket reflektörler ve değişen egzoz çıkışları farklılıkları oluşturmuş.

İç mekanı tamamen yenilenen F-Pace'te daha küçük göbekli direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, çok daha büyük bir dokunmatik ekran ve daha şık duran havalandırma kumandaları kullanılmış. Kapı içleri de yeniden şekillendirilen aracın cam açma düğmeleri de kolçaklara alınmış.


Havalandırma ızgaralarını da yenileyen Jaguar eskiden dairesel vites selektörünün olduğu yere küçük de olsa bir kol yerleştirmiş. Bu konsolda daha fazla depolama hacmi bulunurken sabit kafalıklı ön koltuklar daha yüksek yan desteğe sahip.

Kaputu altında yer alan motorların tamamı turbo beslemeye sahip olan F-Pace'in 2 litre hacimli Diesel üniteleri 163 ve 204 beygir güç üretebilirken 3 litre hacimli seçenek 300 beygir gücünde. Bu motorların tamamı 48 Volt hafif hibrit sistemle birlikte sunuluyor.


Aynı hafif hibrit teknolojisine sahip, 3 litre hacimli, benzinli motor 400 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli kardeşi 250 beygir gücünde. Bu ünitenin görev yaptığı hibrit araçsa 143 beygir gücündeki elektrik motoru sayesinde toplamda 404 beygir sunabiliyor. Araçların tamamında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder