2 Ağustos 2023 Çarşamba

Škoda Scala ve Kamiq


Škoda'nın model ailesi yenileniyor. 2023 yılının ilk iki yeniliği Scala ve Kamiq'i birlikte tanıtan üretici büyük ihtimalle modellerde yaşanan değişikliklerin azlığından bu yöntemi seçmiş. İkilinin donanımları zenginleşmiş olsa da teknik yenilik bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak.

Daha agresif görünüme kavuşan ön tampon nedeniyle tasarımları değişen LED farlarıyla sportif duran Scala'nın ön sis farları da LED teknolojisi sunuyor. Çapları 18 inçe kadar olan jantlar ve gövde renklerinde yenilikler bulunurken arkada yeni iç desene sahip LED stoplar, aşağıya alınan reflektörler ve bu nedenle elden geçirilen tampon görülebiliyor.

Yeni jant ve gövde renklerini Kamiq için de sunan Škoda, bu otomobilin ön bölümüne de LED sis farları eklerken çift katlı far grubunun alt katında daha kısa ve daha geniş bir ünite görev yapıyor. Yenilenen tamponun alt kısmında da artık üç hava girişli bir koruma var. Arkada LED stopların yeni iç desenleri ve uzayan reflektörler haricinde koruma bölümü daha büyük olan tampon da dikkat çekiyor.

İç mekan tasarımı değişmeyen ikilinin bu bölümünde daha çok geri dönüştürülmüş malzeme kullanılmış. Yeni direksiyon simitleri, döşemeler ve trim parçaları haricinde dokunmatik ekran da en güncel sürüme kavuşmuş. Dijital gösterge paneli standart hale gelirken standart olarak sunulan güvenlik donanımı da zenginleşmiş.

Değişim yaşamayan bir diğer bölüm de kaput altı. 1 ve 1.5 litre hacimli, benzinli ünitelerle donatılan ikilide Diesel ve hibrit motor seçenekleri bulunmuyor. Güçleri 95 ile 150 beygir arasında değişen motorlara 5 veya 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder