3 Ağustos 2023 Perşembe



Şu sıralar Toyota Land Cruiser haberleri durmuyor. Geçtiğimiz günlerde yeni nesil Prado'yu tanıtan Japon üretici şimdi de 40. yaşına doğru yol alan Land Cruiser 70'i güncellediğini duyurdu. Ufak makyajla birlikte iç mekan ve kaput altına yenilikler gelmiş.


Ön bölümü yuvarlak farlı klasik tasarıma dönüş yapan model yine de LED teknolojisi sunuyor. Daralan ön panjur, daha çıkık yapıya sahip tampon ve farlardan ayrılan sinyaller de dikkat çeken detaylar. Yeni jantlara kavuşan otomobilin model arması da ön kapıdan ön çamurluğa alınmış. Stopların tamamı tampona alınırken yerleri plastik kapaklarla kapatılmış.

Arka koltuk sırası artık 3 kişilik olan modelin burada sunduğu kafalıklar küçülmüş. Ön bölümdeyse daha küçük göbekli direksiyon simidi, sağ tarafında dijital ekran yer alan yeni analog göstergeler, daha kaliteli düğme seti, yeni vites kolu ve üst donanım seviyeleri için dokunmatik ekran donanıma alınmış.

Tek ve çift kabinli pick up, insan taşıyıcı ve standart SUV gövdelerine sahip olan Land Cruiser 70'in SUV seçenekleri 4.890 mm boya, 1.870 mm ene, 1.920 mm yüksekliğe ve 2.730 mm aks mesafesine sahip. Araçların temellerinde tabii ki merdiven şasi bulunuyor.

Kaput altında iki Diesel motor seçeneği sunan aracın yeni ünitesini Hilux ve Prado'dan da tanıyoruz. 2.8 litre hacimli motor, 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor. 4.5 litre hacimli Diesel üniteyse 205 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor ve 5 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Her iki model de dört tekerlekten çekişli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder