3 Ağustos 2023 Perşembe

Pininfarina Pura Vision


Otomobil tanıtımları adında genelde sessiz geçen Ağustos ayı, Pininfarina'nın sürpriz konseptiyle renklendi. Teknik verileri açıklanmayan elektrikli SUV, yuvarlak hatları ve ilginç kapı tasarımıyla dikkat çekiyor.

İnce yapılı LED farlara sahip burun kısmında geniş hava girişleri de sunan otomobilde 23 inç çaplı jantlar kullanılmış. Şişkin arka çamurlukların önüne hava girişleri yerleştirilirken yan aynalar ve kapı kolları gizli. Arka bölümdeyse spoiler, bagaj kapağına taşan ince LED stoplar ve yüksek yerleşime sahip difüzör çıkışlı tampon görülebiliyor.

Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin camları da tavanla birlikte yukarıya doğru hareket ediyor. Bu sayede dört adet tekli koltuk sunan düz zeminli iç mekana geçilebiliyor. Üst ve alt bölümleri düzleştirilmiş, iki kollu direksiyon simidinin arkasında geniş bir dijital gösterge paneli sunan konseptin dokunmatik ekranı ara konsolda bulunuyor.

Koltuk döşemelerinde yün ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanan Pininfarina adeta bir cam fanus gibi tasarladığı tavan sayesinde iç mekanı oldukça aydınlık bir hale getirmiş. Ayrıca geceleri iç mekanın aydınlanması için ambiyans ışıklandırmaları ara konsoldan kapı altlarına kadar birçok bölüme serpiştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder