24 Kasım 2023 Cuma

Rossa LM GT


Son zamanlarda Rusya'dan otomotiv anlamında pek haber çıkmıyor olsa da mühendisler çalışmayı durdurmadı. Batan Marussia'dan çıkan çalışanların tanıttığı süper spor otomobil konsepti, dikkat çekici özellikleriyle kendisine şans arayacak.

İlk etapta bir GT2 yarış aracı üretecek olan firma daha sonra bu aracın yol versiyonunu da tanıtacak. Tamamen karbon fiberden üretilen gövdesi ve tek bijonlu 20 inç çaplı jantlarıyla ilk bakışta dikkat çeken aracın ön bölümünde splitter, yanlarda deflektörler ve arkasında derin difüzörle dev spoiler gözlerden kaçmıyor.

Ön çamurlukların üzerinde hava çıkışları yer alan konseptin kaputu üzerinde de bir dengeleyici kanat kullanılmış. Farları çok çekici olmasa da ince uzun LED stoplar ve çift egzoz çıkışı, arka görünümü çok sportif bir hale getirmiş.

Yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanda da bol karbon fiber kullanılırken deri döşemeler de konsol üzerine renk katmış. Birçok kumdanın ve dijital göstergenin bulunduğu direksiyon simidi Formula 1 araçlarınınkini aratmazken orta konsolda bir dijital ekran ve birçok büyük düğme yer alıyor. Çerçevesiz kapı camları ve Alcantara tavan kaplaması da dikkat çeken diğer detaylar arasında.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli bir V10 motor bulunan otomobilin bu ünitesi detaylandırılmamış olsa da bunun, Audi ve Lamborghini modellerinde görev yapan motor olma ihtimali büyük. Yarış aracını 2024 yılında tanıtmayı planlayan Rossa yol aracınıysa 2026 yılında üretmeyi planlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder