26 Kasım 2023 Pazar

HW Electro Puzzle


Japonya'nın ilk elektrikli ticari araç markası olmak isteyen HW Electro yeni bir konseptle karşımızda. Bir taraftan da Kei Car sınıfında yer almayı başaran minik araçta ilginç detaylar kullanılmış. Köşeli tasarım sayesinde iç mekanda sunulan hacim de etkileyici.

Köşeli tasarımın tanımı gibi duran otomobilin tek yuvarlak detayı aydınlatma grubu. Yatık ön camı büyük olan konseptin kapı kolları da kapılara gömülmüş. Tamponları gövdeye hemzemin olan araçta kullanılan küçük lastikler köşelere yerleştirilmiş.

Tavanında güneş panelleri bulunan modelin arka kapıları kaydırmalı olmasa da geriye doğru 180 derece açılabiliyor. 3.395 mm boya, 1.475 mm ene ve 1.920 mm yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesiyse 2.480 mm olarak açıklanıyor.

İç mekanı açık renkli plastikle kaplandığından çok ferah duran Puzzle'ın kasa bölümü halıyla kaplanmış. Sabit kafalıklı iki koltuğa sahip olan modelin ön bölümünde neredeyse kare biçimli direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran, ilginç bir vites selektörü ve büyükz fiziksel düğmeler görülebiliyor.

Teknik verileri henüz detaylı olarak paylaşılmayan konseptin sahip olduğu lityum demir fosfat bataryaların yaklaşık 200 km menzil sunabileceği belirtiliyor. Modelin yükleme kapasitesiyse 350 kg. Aracın 2025 yılında seri üretime alınması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder