2 Aralık 2023 Cumartesi

Genesis X Gran Berlinetta Vision GT


Bir süredir ortaya çıkmayan Gran Turismo konseptlerine bir yenisi eklendi. Genesis markası taşıyan otomobilin gerçek boyutlarda olan örneği de sergilenirken dijital kopyanın 2024 yılı Ocak ayında oyunda yer almaya başlayacağı belirtildi.

Oyunda yer alan diğer konseptlerin çoğu gibi alçak ve geniş yapısıyla dikkat çeken otomobilde tek bijonlu dev jantlar, iç bölümlerinde boşaltma yapılan çamurluklar, üçgen ön panjuru çevreleyen ince LED farlar, yan kameralar, geniş hava geçişleri, deflektörler ve difüzörle oval arka bölüme çok şık bir şekilde entegre edilmiş spoiler gibi detaylar bulunuyor.

Kubbe gibi duran kokpitin içerisine adım atıldığında neredeyse yatay sürüş pozisyonu ve yüksek yan desteklere sahip koltuklar görülebiliyor. Göbeğinde gösterge ve kumandalar yer alan direksiyon simidi, yere sabitlenen metal pedallar ve hem kapılar hem de orta konsolda yer alan dijital kumandalar sadelik içerisinde öne çıkan detaylar.


Kaputu altında hibrit bir güç ünitesi bulunan sanal modelde görev yapan turbo beslemeli V6 motor dakikada 10.000 devir çevirebiliyor ve tek başına 882 beygir güç, 1.071 Nm tork üretebiliyor. Elektrik motoru da 204 beygir güç, 266 Nm katkı yapıyor ve toplamda 1.086 beygir güç, 1.337 Nm tork üretilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder