27 Kasım 2023 Pazartesi

Toyota Hilux Champ


Toyota'nın yaklaşık bir ay önce tanıttığı IMV 0 konsepti gerçeğe dönüştü bile. Daha ulaşılabilir fiyatlı bir Hilux olarak tanımlanabilecek Champ, üç motor seçeneği ve sonsuzluğa uzanan kişiselleştirme seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Konsept halinden farksız görünen otomobilin sadece ön tamponu değil, çamurluk, panjur ve far çerçeveleri de siyah renkli plastikten üretilmiş. Diğer gövde panellerinde kullanılan köşeli hatlar da aracı büyütülmüş bir oyuncağa benzetmiş.

İç mekanda da sade olsa da turuncu trim parçalarıyla az daolsa renkli olmayı başarabilen modelin bu bölümde çok modern durduğunu söylemek zor. Birçok depolama bölümüne sahip olan pick up, analog gösterge paneli, üç kollu direksiyon simidi ve sadece iki parçadan oluşan havalandırma kumandalarıyla dikkat çekiyor. Koltuklarsa 2+1 oturma düzeni sunuyor.


Kişiselleştirme sonucunda tasarımında da birçok değişiklik yapılabilen modelin üstyapısı için de birçok alternatif sunuluyor. Sadeleştirilmiş Hilux temelleri üzerine geliştirilen aracın üç motor seçeneği bulunuyor. En kısa seçeneği 5 metrenin altında kalan boya sahip olsa da uzun versiyonların boyu 5.3 metreyi buluyor.

Benzinli motorları 2 ve 2.7 litre hacimli olan aracın bu motorlardan aldığı değerler sırasıyla 139 beygir, 183 Nm ve 166 beygir güç, 245 Nm tork olarak açıklanıyor. 2.4 litre hacimli turbo Diesel üniteyse 150 beygir güç, 343 Nm tork üretebiliyor. Tamamı arkadan itişli olan araçlarda motor seçeneğine göre 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder