19 Kasım 2023 Pazar

Zeekr 007


Çin'den gelen elektrikli sedan modellere bir yenisi ekleniyor. Şık bir tasarımla karşımıza çıkan aracın uçuk performans verilerine sahip olmaması da bir değişiklik olmuş. Henüz iç mekan tasarım detayları paylaşılmamış olsa da cam tavan sayesinde kokpite de göz atabiliyoruz.

4.865 mm boya, 1.900 mm ene ve 1.450 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.928 mm olarak açıklanıyor. Önde yer alan siyah şerit içerisine gizlenen farlar ve kaputun çamurluk bölümlerinin şişik olması güçlü bir duruş sağlamış.

Şık jantlar, cam altlarına sabitlenen yan aynalar ve gizli kapı kolları da yan bölümün detayları arasında. Tavanında LiDar sensörü yer alan otomobilin kısa tutulan bagaj kapağı da ince yapılı LED stoplarına ev sahipliği yapıyor.


İç mekanında sade bir tasarım dili kullanılan modelde ince yapılı bir dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik keran ve ışıklandırmalı havalandırma ızgaraları görev yapıyor. Üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidinin göbeğine de düğmeler ekleyen Zeekr araçta metal pedal seti de kullanmış.


204 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bir elektrik motorula sunulacak olan aracın ilerleyen zamanlarda çift motorlu bir seçeneğe de kavuşması bekleniyor. Tek motorla 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen 007, 800 Volt mimarisi sayesinde 30 dakikada tamamen şarj edilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder