24 Kasım 2023 Cuma

Pagani Imola Roadster


Ürettiği sınırlı sayıda otomobil nedeniyle kendisinden sıklıkla haber alınmayan Pagani, sadece 8 örneğini üreteceği bir otomobille karşımızda. İlk olarak 2011 yılında karşımıza çıkan Huayra'nın neredeyse 4 yıl önce tanıtılan Imola seçeneğini temel alan model daha da yükselen motor gücüyle dikkat çekiyor.

Imola ile Roadster BC'nin bir karışımı olarak tanımlanabilecek otomobilin ön tamponu tamamen yeni. Farklı bir splitter ve yeni hava çıkışlarına kavuşan bölüm, üzerinde hava çıkışları yer alan ön çamurluklara bağlanıyor. Tek bijonlu jantlara sahip modelin kapı altlarında da daha sade hava girişleri var. Kapı arkalarındaki hava girişlerinin küçülmesindeki nedense koltuk arkalarına da girişler eklenmesi.

Ses sisteminin iki hoparlörünü de kafalıklar arkasına alan Pagani, arka bölümde güncellenmiş bir difüzör ve spoiler kullanmış. Stoplar ve plakalığın geldiği bölüm bile yeniden tasarlanırken dörtlü egzoz çıkışı üzerine de bir kapak eklenmiş. Bütün bu değişim sonucunda aracın 280 km/s süratle giderken uyguladığı yere basma kuvveti 600 kg olmuş.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli V12 üniteyi koruyan otomobil 850 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, sıralı şanzımana sahip olan modelin maksimum sürati 350 km/s olarak açıklanıyor. Yapısında kullanılan karbon fiber ve titanyum gibi malzemeler sayesinde otomobilin ağırlığı 1.260 kg'da tutulabilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder