18 Kasım 2023 Cumartesi

Toyota Camry


Toyota'nın efsane modellerinden Camry yenilendi. Teknik olarak eski temellere sahip olsa da görünüm olarak yepyeni bir araç olan yeni model sadece hibrit motor seçeneklerine sahip olacak. V6 motorsa tarihe karışmış gibi görünüyor.

Ön bölümde Lexus ve Crown modellerinin izleri görülebilen yeni araçta parantez biçimli LED farlarla dev tampon hava girişi kullanılıyor. Çapları 19 inçe kadar çıkan jantlar donanıma eklenirken yeni gövde renkleri ve siyah tavan da tercih edilebiliyor. Sportif donanımda ince bir spoiler ve stoplar arasında yer alan çubuğun siyah rengi gözlerden kaçmıyor.

İç mekanı çok daha farklı görünen otomobilde dijital göstereg paneli ve çok daha geniş dokunmatik ekran kullanılmış. Direksiyon simidi de yenilenen aracın vites konsolunda yer alan bardaklıklar bile farklı tasarıma kavuşmuş. Yenilenen havalandırma ızgaralarından sağda yer alanı konsola gizlenmiş. Havalandırma kumandaları da daha derli toplu hale gelmiş.

Kaputu altında birçok Toyota modelinde kullanılan hibrit üniteye yer verilen otomobilin 2.5 litre hacimli ünitesi iki veya üç elektrik motoruyla eşleştiriliyor. Önden çekişli seçenekler 228, dört tekerlekten çekişli araçlarsa 235 beygir gücünde. Şanzıman yine e-CVT olsa da aracın tam gaz verildiğinde çıkardığı sesin azaltılması için yeniden programlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder