16 Temmuz 2022 Cumartesi

Toyota Crown


Toyota, büyük bir sürprizle karşımızda. Özellikle Japonya pazarında popüler olan büyük sedan Crown'ı yenilendikten dört yıl sonra üretimden kaldıran marka. Bu aracın ismini taşıyan dört farklı otomobili tanıttı. Üstelik modellerin 40 farklı ülkede satılacağı açıklandı.

Aslında ilk olarak modelin yükseltilmiş sedan seçeneğini tanıtan Toyota, bu aracı Kuzey Amerika pazarında satacağını da açıkladı. Modelin, yakında üretimi tamamlanacak Avalon yerine geçmesi bekleniyor.

Aslında yüksek bir liftback gibi görünen otomobil küçük bir bagaj kapağına sahip. Bu kapak ve kaputu siyah renkte alınabilen otomobilin ön bölümünde ince LED farlar ve agresif duran tampon görülebiliyor. Çapları 19 ile 21 inç arasında değişen jantlara ince yapılı ve siyah renkli gövde korumaları eşlik ediyor.

4.928 mm boya, 1.839 mm genişliğe ve 1.539 mm yüksekliğe sahip olan otomobilde 2.850 mm'lik aks mesafesi sunuluyor. Yan aynaları siyah, kapı kollarıysa çift renkli alınabilen aracın arka kısmında yatık cam, yüzgeç anten, ince bir spoiler ve genişlik boyunca uzanan LED stoplar görülebiliyor.

İç mekanda da modern bir tasarım sunan Crown'da çift renkli döşeme ve trim parçaları alınabiliyor. Geniş dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli aynı düzlemde yer alırken üç kollu direksiyon simidi üzerinde, Japonya'da Crown logosu, diğer ülkelerdeyse Toyota arması yer alıyor. Havalandırma kumandaları fiziksel düğmelerden oluşurken ara konsolda vites selektrörü kullanılmış.

Kaputu altında iki farklı hibrit motor seçeneği sunan aracın 2.5 litre hacimli, atmosferik emişli benzinli motoru 186 beygir güç üretebilirken bir çift elektrik motoru da 120 ve 54 beygirlik katkı yapıyor. Dört tekerlekten çekişli modelde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) görev yapıyor.

İkinci hibrit güç ünitesinde turbo beslemeye sahip, 2.4 litre hacimli bir motor görev yapıyor. 272 beygir güç üretebilen motor, 83 ve 81 beygir gücünde bir çift elektrik motoru yardımıyla karma kullanımda 345 beygir güce ulaşıyor. Bu araçta 6 ileri vitesli, otomatik şanzıman kullanılmış. İlerleyen aylardaysa 306 beygir güç üretebilen şarj edilebilir hibrit ünite aileye katılacak.

Crown ailesinin ikinci üyesi olan SUV model ailenin en agresif görüneni. Çift katlı far tasarımına sahip olan otomobil düşük bir burun yapısına sahip. Ayrıca ön tampon da sportif duruşu destekler nitelikte. Arka çamurlukları ekstra geniş tasarlanan aracın bu bölümünde spoiler ve şık LED stoplar görülebiliyor. Arka tampon da yine agresif bir tasarım sunuyor.

Ailenin en ağırbaşlı görünümüyse standart sedan tarafından sunulmakta. Tek katlı far yapısına sahip olan dört kapılı modelin ön tamponu geniş bir hava girişine sahip. Yan görünümünde abartıdan kaçılan otomobilin arkasında da ince bir spoiler biçiminde şekillendirilmiş bagaj kapağı, büyük kelebek camlar ve bagaj kapağından uzanan LED stoplar görülebiliyor.

Son olarak büyük ve iç mekanı daha kullanışlı bir SUV tanıtan Toyota, Crown'ın bu seçeneğinde en ince LED farlarını kullanmış. Ön panjuru da tampona gizlenen otomobil siyah tavan seçeneğine sahip. Aynı renk, çok geniş olmayan yan korumalar ve yan aynalarda da kullanılmış.

Arkası da sade görünümlü olan otomobilde deflektörlere sahip spoiler, bagaj kapağının ortasına doğru incelen LED stoplar ve hem fazla çıkıntı durmayan hem de siyah renkli olarak bırakılan tampon bulunuyor.

3 yorum:

  1. soru 1: bu marka lexus ile toyota arasında mı konumlanacak?
    saru 2: yeni kasa süperb hakkında bir çıkış tarihi duydun mu ?

    YanıtlaSil