13 Temmuz 2022 Çarşamba

Honda CR-V


Honda'nın dönüşümü devam ediyor. Son zamanlarda daha sade tasarımlı araçlarla karşımıza çıkan Japon marka geleneği bozmadı ve yeni nesil CR-V'de de bu yönelimi destekledi. Araç yepyeni olsa da kaput altında tanıdık motorlar var.

Aracın genel yapısında özellikle A sütununun yeniden konumlandırması üzerinde duran Honda, CR-V'nin boyunu 4.694 mm, enini 1.864 mm, yüksekliğini 1.692 mm, aks mesafesiniyse 2.700 mm olarak açıklıyor. Bu ölçüler, aracın büyüdüğünü gösteriyor.


İncelen LED farlar ve dik ön panjur haricinde sportif görünen ön tampon ve camların altına sabitlenen yan aynalara sahip olan araçta 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri sunuluyor. Alçak yapılı tavan rayları, Bagaj kapağına da taşan LED stoplar, spoiler, kısa arka tampon ve egzoz çıkışları da sportif bir görünüm sunmayı başarmış.

İçeriye geçildiğinde ön konsolu Civic'ten almış gibi görünen CR-V bu nedenle yaşam alanında da sadeleşmiş bir tasarım sunuyor diyebiliriz. Üç kollu direksiyon simidi, çok büyük olmayan dokunmatik ekran ve şık bir şekilde gizlenen havalandırma ızgaraları haricinde vites kolunun yerini selektöre bırakmaması dikkat çekiyor.


Çift renkli deri döşeme seçeneğine de sahip olan yeni nesil CR-V'de açılabilir panoramik cam tavan, ısıtmalı direksiyon simidi, dur-kalk trafik asistanlı, adaptif hız sabitleme sistemi, şeritte tutma yardımcısı ve 12 hoparlöre sahip Bose ses sistemi donanım kalemleri arasında bulunuyor. Bagaj hacmiyse, Amerikan ölçüm standartlarına göre 740 ile 2.166 litre arasında.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan CR-V'nin 1.5 litre hacimli, benzinli ünitesi, turbo besleme yardımıyla 193 beygir güç, 243 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motora sahip hibrit üniteyse 207 beygir güç, 335 Nm tork üretebiliyor. Bu araçta bir çift elektrik motoru görev yapıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve CVT, tanıtılan araçların standart donanımında. Şarj edilebilir hibrit seçenekse 80 km üzerinde elektrik menziline sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder