15 Temmuz 2022 Cuma

Honda ZR-V



Son zamanlarda bol bol SUV tanıtımı yapan Honda şimdi de evi Japonya'da yeni nesil ZR-V'yi tanıttı. Yakın zamanda Kuzey Amerika pazarı için tanıtılan HR-V ile aynı olan modelin kaputu altında Avrupa'da da görülecek motor seçenekleri var.

Ana hatları bahsi geçen HR-V'den farksız olan otomobilin ön tamponunun tamamı ve yan korumaları gövde rengine boyanmış. Ön panjur ızgarası da Maserati modellerini andıran bir şekilde dikmelere kavuşmuş. Arka tamponun alt bölümü de yeni egzoz çıkışlarıyla farklı bir görünüme kavuşmuş.


İç mekanda da tasarım neredeyse aynı olsa da farklı renklerde döşemeler ve vites kolu yerine geçen düğmeli selektör yenilikleri oluşturuyor. Dijital gösterge paneli, çok büyük olmayan dokunmatik ekran ve şık görünümlü, 3 kollu direksiyon simidiyse korunmuş.

Kaput altında, Japon ve Avrupa pazarlarına daha uygun motorlar bulunan ZR-V'nin 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru 190 beygir civarında güç üretirken gücü dört tekerleğe sürekli değişken oranlı şanzımanla (CVT) aktarıyor. Aynı tip şanzıman ve çekiş sistemi, çift elektrik motorlu hibrit seçenekte de mevcut. 2 litre hacimli, benzinli motora sahip olan bu güç ünitesi Civic ve CR-V'de 184 ile 207 beygir arasında güç üretiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder