11 Temmuz 2022 Pazartesi

Aito M7



BMW'den bir M7 bekleyenlere inat Çinli üretici Aito, kendi M7'sini tanıttı. Seres ve Huawei'nin ortak kurucuları oldukları Aito, SUV modelini tasarım olarak öne çıkarmak istemese de sunulan özellikler ve performans etkileyici.

5.020 mm boya, 1.945 mm genişliğe ve 1.775 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.820 mm aks mesafesiyle büyük bir araç. Sade hatlarıyla çok dikkat çekmeyen modelin LED farları, ince bir LED şeritle birbirine bağlanırken büyük ön panjur az da olsa sportiflik sağlamış.


Alçak yapılı tavan rayları, şık jantlar, hemzemin kapı kolları ve çamurluk korumalarının gövde rengine boyanmış olması yandan bakıldığında en çok dikkat çeken detaylar. Arkaya geçildiğindeyse LED stopların aracın eni boyunca uzandığı görülebiliyor.

İç mekanı da sade bir görünüm sunan modelde iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik ekran ve bir çift kablosuz şarj istasyonuna sahip orta konsol, kristal vites kolu ve üç sıra koltuk standart olarak sunuluyor. İlk iki koltuk sırasında ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları sunan M7'nin diğer dikkat çekici donanımları deri döşeme, ahşap trim parçaları ve 19 hoparlörlü ses sistemi olarak sayılabilir.


Kaputu altında menzil uzatıcı olarak görev yapan 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli bir ünite bulunduran otomobil bu üniteden 125 beygir güç alıyor. Tek elektrik motorlu seçenek 275 beygir güç, 360 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekişli çift motorlu araç 455 beygir güç, 660 Nm tork üretebiliyor.

Her iki araçta da 40 kWh kapasiteli bataryalar kullanan Aito, ilk aracın elektrikli menzilini 195, toplam menziliyse 1.100 km olarak açıklıyor. Daha güçlü seçenekse 165 km elektrikli, 1.000 km toplam menzile sahip. 0-100 km/s deparlarıysa sırasıyla 7.8 ve 4.8 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder