8 Temmuz 2022 Cuma

Human Horizons HiPhi Z


Çin'de doğan elektrikli otomobil markalarına bir yenisi eklendi. Human Horizons gibi ilginç bir isimle pazara atılan marka, isminden de ilginç bir görünüme sahip HiPhi Z ile performans ve menzil alanlarında da önde olmak istiyor.

Her yüzünde LED aydınlatmalar yer alan otomobilin köşeli hatları önde biraz karışık bir tasarım sunuyor. Dev jantlar, dar cam alanları, kapılara entegre edilmiş LED paneller, gizli kapı kolları ve deflektörlerle oldukça kalabalık olan yan bölümde tavana bakıldığında Lidar sensörleri görülebiliyor.

Arkaya geçildiğinde aktif aerodinamik kitin yükseklik ayarlı Spoileri ve tavanın devamında sabit kardeşi fark ediliyor. Tampon siyah olsa da üzerinde yer alan kısımda kullanılan dev stoplar arkayı ışıl ışıl yapmış. Donanımda havalı süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aksın da olduğunu belirtelim.

İç mekanı da köşeli hatlara sahip olan konseptin iki kollu direksiyon simidi üzerinde dokunmatik kumandalar yer alırken gösetrge paneli, orta konsolda yer alan ve dikey olarak da konumandırılabilen dokunmatik ekrana alınmış.

İlginç desenli ambiyans aydınlatmaları, metal pedal seti ve büyük cam tavana sahip olan otomobilin arka bölümü de iki adet tekli koltuğa sahip. Donanımda yer alan Meridian ses sistemiyse 23 hoparlöre sahip. Tabanın düz yapısı da arka koltuklar arasında geçişi kolaylaştırmış.

Henüz detaylı teknik verileri paylaşılmamış olsa da elektrikli aracın 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabileceği ve 120 kWh kapasiteli bataryalarıyla 700 km üzerinde menzil sunacağı verilen bilgiler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder